Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

Privacy verklaring

Hierin heb ik beschreven hoe er met jouw persoonljke gegevens om wordt gegaan, die worden verstrekt aan en verzameld door Quakkelaar Fotografie

Eerste even in Jip- en Janneke-taal: Met een privacy verklaring lijk ik wellicht een (mega) bureau met een campagne team, maar ik ben een gewone fotograaf (zzp-er) die een klein klantenbestand heeft. Ik bewaar alleen de gegevens die ik krijg bij een inschrijving van een cursus, een gesprek met een bruidspaar (die heeft geleid tot een product) en gegevens van Google Adwords. Ik verkoop geen gegevens door en gebruik die ook niet voor andere doeleinden dan enkel met jou (weer) in contact te komen. Wellicht stuur ik je eens een nieuwsbrief.

Hieronder probeer het stapsgewijs helemaal uit te leggen.

Quakkelaar Fotografie

In deze privacy verklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee omgegaan wordt. Zo wordt uitgelegd waar jouw gegevens opgeslagen liggen en voor welke doelen jouw gegevens opgeslagen worden. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten.

De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom  raadzaam de verklaring later nog eens te raadplegen.

Laat voorop staan, dat áls je nog meer duidelijkheid wil, je mij kan bellen (06-16610987), formulier in kan vullen of mailen (privacy@quakkelaarfotografie.nl)!

Wie is Quakkelaar Fotografie

Quakkelaar Fotografie is een fotografie bedrijf dat zich richt op het fotograferen van bruiloften en geven van fotografie cursussen. Quakkelaar Fotografie is een eenmanszaak, welke wordt gedreven door Merijn Quakkelaar.

Er zijn situaties waarin jij gegevens aan Quakkelaar Fotografie verstrekt en/of jouw gegevens door Quakkelaar Fotografie verzameld worden. Het is daarom goed dat jij weet wat daarmee gedaan wordt en hoe je jouw wensen rondom jouw gegevens kan aangeven.

Doel gegevens

Er wordt voor een aantal doelen persoonsgegevens verzameld door Quakkelaar Fotografie. Alle gegevens worden verwerkt met jouw toestemming om samen tot een product te komen. Denk hierbij aan het volgen van een workshop of het vastleggen van jouw bruiloft. Deze worden hieronder toegelicht.

  1. Het versturen van nieuwsbrieven. Quakkelaar Fotografie kan via e-mail nieuwsbrieven sturen. Deze nieuwsbrieven zijn enerzijds commercieel en anderzijds gericht op kennisdeling.
  2. Contact opnemen. Jouw gegevens zullen verzameld worden als jij contact opneemt met Quakkelaar Fotografie. In dit formulier wordt echter alleen gevraagd om de benodigde gegevens om een dienst aan te kunnen bieden, zoals je voornaam, achternaam, e-mailadres, telefoonnummer en eventueel onderwerp. Dit met het doel te allen tijden samen controle te houden over de door mij opgeslagen foto’s van jou.
  3. Inschrijving Workshop. Jouw gegevens zullen verzameld worden als jij je inschrijft voor een workshop via de website. In dit formulier wordt echter alleen gevraagd om de benodigde gegevens om een dienst aan te kunnen bieden, zoals je voornaam, achternaam, e-mailadres, telefoonnummer en eventueel onderwerp. Dit met het doel je op de hoogte te houden van eventuele (vervolg)workshop.
  4. Google Analytics. De website van Quakkelaar Fotografie verzamelt jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals hoe lang je de website bezoekt, de pagina’s die je bezoek en welke browser je gebruikt.

Ontvangers

De gegevens die Quakkelaar Fotografie ontvangt en verwerkt worden beheerd d.m.v.:

  1. Lokale computer. Op het moment dat je contact opneemt met Quakkelaar Fotografie via mail, dan worden die gegevens die jij meestuurt, zoals bijvoorbeeld je voornaam, achter naam, bedrijfsnaam, telefoon en e-mailadres, opgeslagen op mijn computer. De contacten die tot een product leiden, worden voor altijd bewaard.
  2. Microsoft OneNote. Ik gebruik Microsoft OneNote om de gegevens van jou te bewaren. Zo heb ik te allen tijde op elk (mobiel) apparaat toegang tot de benodigde gegevens. Deze gegevens worden op de servers van Microsoft opgeslagen.

Opslag periode

Jouw gegevens worden voor langere tijd bewaard door Quakkelaar Fotografie, maar nooit langer dan nodig is voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling jouw gegevens langer moeten bewaren.

  1. Product. Ik gebruik Microsoft OneNote om de gegevens van jou te bewaren als jij bij mij een product hebt afgenomen. De opslag van deze gegevens is voor onbepaalde tijd. Jij kan je uitschrijven door een mail te sturen naar privacy@quakkelaarfotografie.nl.
  2. Contact opnemen. De e-mail en website van Quakkelaar Fotografie wordt gehost bij Strato. Als jij contact opneemt via de formulieren op de webpagina of via mail, worden die betreffende mails opgeslagen op de servers van Strato. Die mails worden onbeperkt bewaard.
  3. Google Analytics. De gegevens die Analytics op de website verzameld zijn anoniem, dus niet verbonden aan jouw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.

Beveiliging

Er worden van jouw persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt. Je gegevens worden alleen beheerd in de eerdergenoemde systemen en software.

  1. Wachtwoord software. De persoonsgegevens die door Quakkelaar Fotografie of door eerder genoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn door Microsoft of Strato beveiligd met een wachtwoord en daar waar mogelijk met tweestapsverificatie. Bij deze tweestapsverificatie wordt een code vanuit de software gegenereerd en verstuurd naar Quakkelaar Fotografie.
  2. Wachtwoord apparaten. De apparaten die jouw gegevens openen zijn elk zelf ook vergrendeld met een wachtwoord, pincode en/of vingerafdruk. Het aantal apparaten die toegang hebben tot jouw gegevens wordt beperkt tot alleen de benodigde apparaten.

Jouw rechten

  1. Recht op inzage. Je hebt het recht om ten alle tijden jouw gegevens op te vragen die bij Quakkelaar Fotografie vastgelegd en bewaard worden. Dit doe je door een e-mail te sturen of telefonisch contact op te nemen met Quakkelaar Fotografie. Je krijgt, nadat Quakkelaar Fotografie heeft gecontroleerd of jij de eigenaar bent van deze gegevens, een overzicht van jouw gegevens.
  2. Recht op rectificatie. Kloppen je gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Je hebt het recht om dit te laten rectificeren door Quakkelaar Fotografie. Je kan, na controle of jij de eigenaar bent van deze gegevens, je gegevens veranderen.
  3. Recht op wissen van gegevens. Wil je niet langer dat jouw gegevens bij Quakkelaar Fotografie vastgelegd zijn? Dan heb je het recht op het laten wissen van jouw gegevens. Je kan, nadat Quakkelaar Fotografie heeft gecontroleerd of jij de eigenaar bent van deze gegevens, je gegevens laten wissen.
  4. Recht op overdracht. Mocht jij de gegevens nodig hebben die bij Quakkelaar Fotografie opgeslagen liggen in het geval je overstapt naar een andere partij of dienst, dan heb je het recht op overdracht. Hierbij dient Quakkelaar Fotografie, nadat Quakkelaar Fotografie heeft gecontroleerd of jij de eigenaar bent van deze gegevens, al jouw gegevens over te dragen aan de andere partij.
  5. Recht op het indienen van een klacht. Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als je vindt dat Quakkelaar Fotografie niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaat.
  6. Recht op stop gegevensgebruik (bezwaar). Wil jij niet dat Quakkelaar Fotografie jouw gegevens gebruikt? Dan heb je het recht op het stoppen van het gebruik van jouw persoonsgegevens.
  7. Hoe doe ik dat? Het gebruik maken van deze rechten kan via privacy@quakkelaarfotografie.nl. Met het bijvoegen van een kopie id-bewijs (waarbij de pasfoto, de nummers onderaan het paspoort, id-bewijsnummer en BSN onleesbaar zijn gemaakt) kan ik controleren of de gegevens van u zijn. Het streven is om binnen een week te reageren op uw recht / klacht.

Plichten

Quakkelaar Fotografie verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang. Denk hierbij aan het aanbieden van diensten of producten van Quakkelaar Fotografie via e-mail. Jouw gegevens zullen nooit verkocht of gedeeld worden aan derden.

De gegevens die verplicht zijn om aan te leveren, zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden van de diensten of producten. Je e-mailadres, naam en telefoonnummer is bijvoorbeeld nodig om je in te schrijven voor een workshop. Als deze verplichte gegevens niet worden aangeleverd, kan Quakkelaar Fotografie de betreffende dienst niet aanbieden.

Quakkelaar Fotografie behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Quakkelaar Fotografie dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Quakkelaar Fotografie te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren.

Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact op met mij!

privacy@quakkelaarfotografie.nl of vul het formulier in.