Tips en tricks voor mooie foto’s

Wil je nu op een professionele manier, eenvoudig een goede foto maken met je mobieltje, lees dan de volgende tips. Je zult zien dat je prachtige foto’s maakt en geen kostbare spiegelreflexcamera nodig hebt.

1. Begin altijd eerst met het schoonmaken van je lens. Je lens zit nooit beschermd in een hoesje en komt dus continu in aanraking met vuil.

2. Hoe meer licht, hoe mooier je foto’s! ‘s Avonds is er maar weinig licht en gaat de ISO dus ook de ruis toenemen!

3. Wil je bijvoorbeeld foto’s in de natuur maken, hou dan rekening met het juiste moment van de dag en natuurlijk het jaargetijde. Het mooiste licht is meestal in de ochtend en vlak voor zonsondergang.

4. Gebruik liever geen flitslicht, zet je flitser (altijd) uit. Dit licht is bedoelt voor een onderwerp op enkele meters; te dichtbij wordt het onderwerp overbelicht en te ver wordt het onderwerp niet belicht.

5. Houd je mobieltje altijd recht en stil. Houd hem met beide handen vast en plaats je beide ellebogen tegen je lichaam.

6. Zoomen met een mobieltje is meestal geen goed idee omdat je het beeld alleen maar uitvergroot. Probeer gewoon een beetje dichterbij staan.

7. Neem wat meer foto’s achter elkaar, meer kans dat die ene perfecte foto er tussen zit.

8. Zoek naar een ander standpunt dan oog hoogte. Iedereen kijkt naar de wereld vanaf dat punt. Mijn motto: Ander standpunt is per definitie een interessantere foto! 

Nog een laatste tip: volg bij Quakkelaar Fotografie in Arnhem de workshop Smartphone. Je Instagram-volgers zullen versteld staan!